Оди до главна содржина
Логото CHEMTREC

5800.1 Регулаторно известување

5800.1 Известување преку CHEMTREC

CHEMTREC е регистриран во PHMSA да поднесува 5800.1 извештаи во ваше име. Покрај дистрибуирањето на релевантни извештаи за инциденти до вашата компанија, за претплатниците за известување инциденти, CHEMTREC ќе оди чекор понатаму со прегледување на сите инциденти и ќе помогне да се утврди дали можеби е потребно дополнително известување врз основа на регулативите за опасни материјали (49 CFR Делови 171-180) .

Барам цитат

CHEMTREC може да ви помогне со вашите потреби за известување инциденти. Поврзете се со нас и добијте проценка за дистрибуција на извештаи за инциденти и 5800.1 Регулаторно известување. 

Започнете со цитат

Придобивки од известување преку CHEMTREC

Нашиот тим за повици за одговор при итни случаи е специјализиран за собирање прецизни детали за создавање сеопфатни и конзистентни извештаи за инциденти. Овие извештаи ги овластуваат компаниите да ги идентификуваат трендовите, точно да утврдат решенија, да ги ублажат и ефикасно да ги анализираат инцидентите.

Со доверување на CHEMTREC да го собере и поднесе вашиот извештај 5800.1, ние ќе:

глава-мисла-меур

Користете ја нашата експертиза за да креирате целосни и концизни извештаи кои се во согласност со барањата за известување на PHMSA.

база на податоци

Прегледајте ги сите ваши инциденти, намалувајќи го ризикот од неусогласеност и последователни казни.

датотека-текст

Автоматизирајте ги процесите на поднесување и одговор.

провери

Потврдете дека податоците се прифатени од PHMSA.

додадени фајлови:

Одржувајте евиденција за вашиот извештај за идна референца и обезбедете пристап на барање до извештаите за инциденти и извештаите 5800.1.

ракување

Намалете го напорот за превозниците кои мора да поднесат инцидент(и).

датотека-текст 5800.1 Информации за известување

Дознајте повеќе за ние ќе го олесниме пополнувањето и поднесувањето на 5800.1 извештаи во согласност со регулаторните барања на US DOT со преземање на нашиот информативен лист.

5800.1 Известување преку CHEMTREC

Повеќе решенија за известување инциденти

Поврзани услуги на CHEMTREC

Консултантски решенија

Консултантските решенија на CHEMTREC им помагаат на организациите да предвидат, спречат и содржат инциденти што е можно поскоро.

Консултантски решенија

за одговор при катастрофи

Без разлика каде или кога ќе се случи инцидент, можете да се потпрете на CHEMTREC и нашите служби за одговор при итни случаи на hazmat. Нашите специјалисти за итни служби се брзи и ефикасни - можеме да помогнеме во намалувањето на одговорноста и изложеноста на вашата компанија, а потенцијално дури и да спасиме животи.

за одговор при катастрофи

додадени фајлови: Барам цитат

Ние ви го вративме грбот. Поврзете се со нас и добијте понуда за услугите на CHEMTREC што и се потребни на вашата организација.

Побарајте слика за понуда